Termékek (FAQ)

A listán szereplő gyógyszerek tabletták márkanevűek?

Minden gyógykészítmény amit a termékeink között talál, generikus.

Mit jelent az hogy “generikus”? A generikus gyógyszerek is ugyanazat a hatást fejtik ki, mint a márkaneves gyóygszerek?

A generikus és a márkaneves gyógyszerek közötti különbség csak a névben, a formában, a színben és az árban található. A generikus gyógyszer általában a készítmény hatóanyagáról kapja a nevét, míg a nagy gyártók márkanevet használnak. A gyártó azonban nem rendelkezhet szabadalommal egy bizonyos vegyi anyagra, ezért a generikus gyógyszerek gyártói legálisan előállíthatják az úgynevezett „generikus gyógyszereket”. A készítmények kémiailag egyezőek, és mivel a hatóanyaguk azonos, ugyanolyan az orvosi hatásuk is. Így egy generikus gyógyszer megvásárlásával kevesebbet fizet, de ugyanazt az eredményt fogja kapni. De meg kell jegyeznünk, hogy csak abban az esetben, ha betartja az egészségügyi szolgáltatója összes utasítását, fogja megkapni a kívánt hatást.

Miért ilyen olcsóak a generikus gyógyszerek?

A generikus gyógyszerekkel ellentétben az ismert, márkás gyógyszergyártóknál felmerülő költségek jelentős része kutatásból, fejlesztésből és reklámozásból tevődik össze. Az Egyesült Államokban egyedül az FDA jóváhagyásának megszerzésének költsége önmagában is óriási. A generikus gyógyszerek gyártóinak azonban nem kell fedezniük vagy megtéríteniük ezeket a költségeket.

A tabletták nem hasonlítanak a márkás gyógyszerekre. A tablettákra amiket kaptam, más név van nyomtatva. Miért?

A gyógyszerek neve és megjelenése (formája és színe) szabadalmaztatható és mindig szabadalmaztatott is, és szellemi tulajdonnak minősül. Így a márkás tabletták nevének és alakjának felhasználásával a generikus gyógyszereket előállító gyártót adott esetben megvádolnák a szerzői jogok megsértésével. Ez az oka annak, hogy a generikus tabletták másképp néznek ki, más színűek és más alakúak, mint a márkás tabletták.

Hogyan győződhetek meg az Önök által kínált tabletták minőségéről?

Az általunk kínált gyógyszerek magas minősége az elsődleges szempontunk. Minél jobb az árunk minősége, annál több vásárlónk van. Ezért nagyon körültekintőek és gondosak vagyunk a szállítóink kiválasztásában, az áruk minőségét alaposan teszteljük, és a dokumentációt is szigorúan ellenőrizzük. A gyógyszereket Indiában gyártja egy, az indiai állam engedéllyel rendelkező, indiai FDA által jóváhagyott cég.

Milyen a tabletták szavatossága?

A lejárati dátumot minden fólián feltüntetésre kerül. Az szavatosság 2 év a gyártástól számítva, és tételenként eltérhet attól függően, hogy mikor gyártották őket.